ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Προϊόντα υγιεινής διατροφής > Κινόα (quinoa seeds)


Κινόα (quinoa seeds)

Κινόα σπόροι
Το κινόα (quinoa seeds) είναι ο σπόρος από το φυτό   chenopodium quinoa    και προέρχεται από την Λατινική Αμερική. Ανήκει στις υπερτροφές και είναι ο πιο διάσημος σπόρος αυτού του χρόνου εφόσον στην Αμερική το 2013 θεωρείται ως ο χρόνος του κινόα.
Σίγουρα  δεν είναι ευρέως γνωστό όμως διαρκώς η χρήση του προωθείται με καινούριες, εύκολες συνταγές που  το κάνουν ακόμη περισσότερο αναγνωρίσιμο και προσιτό. Υπάρχει σε κόκκινο, και κίτρινο χρώμα. Στην αρχική του μορφή ο σπόρος έχει επικάλυψη από ένα στρώμα που έχει πικρή γεύση που δεν είναι ευχάριστη. Γι αυτό τον λόγο το κινόα που βρίσκεται στο εμπόριο προέρχεται από επεξεργασία.
Θεωρείται τροφή υψηλής διατροφικής αξίας, εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, που υπόσχεται πολλά, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την υγιεινή διατροφή. Το κινόα περιέχει  διπλάσιο  ποσοστό πρωτεΐνης από το ρύζι ή το κριθάρι, είναι καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και μαγγανίου ενώ περιέχει βιταμίνη Ε και Β και αποτελεί καλή πηγή βιταμινών και πρωτεϊνών γι αυτούς που δεν προτιμούν το κρέας.
Θεωρείται ότι περιέχει τα λιγότερα αλλεργιογόνα από όλους τους βρώσιμους σπόρους.
Τα 100 γρμ. Κινόα παρέχουν:
368 θερμίδες       14γρμ.πρωτεΐνη      6γρμ. λιπαρά      64γρμ.υδατάνθρακες      7 γρμ. φυτικές ίνες
Πηγή : BBC good food
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...