ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Εχινάτσια ρίζα ( Echinacea purp radix conc ) ( Coneflower root purple cut )


Εχινάτσια ρίζα ( Echinacea purp radix conc ) ( Coneflower root purple cut )

Εχινάκια (Echinacea purpurea)  Ιθαγενές φυτό της Αμερικής, που χρησιμοποιούταν από τους αυτόχθονες για την επούλωση πληγών, για την αντιμετώπιση δαγκωμάτων φιδιών και ως βότανο γενικής χρήσης. Οι άποικοι το χρησιμοποιούσαν για το βήχα, τα κρυολογήματα και ποικίλες λοιμώξεις. Είναι πολυετές φυτό και φτάνει το 1 μέτρο ύψος. Έχει ρίζωμα και τα φύλλα του είναι επιμήκη. Τα πορφυρά άνθη του, που μοιάζουν με μαργαρίτες, έχουν ένα κωνικό, σκουρόχρωμο κέντρο, που σχηματίζεται από στήμονες. Υπάρχουν και ποικιλίες με λευκά άνθη. Χρησιμοποιούνται τα ριζώματα της εχινάκιας, αποξηραμένα και κονιοποιημένα, σε μορφή κάψουλας. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι είχε ευεργετική επίδραση στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Δρα εναντίων των ιών, των βακτηρίων και των μυκήτων. Λαμβάνεται εσωτερικά, με μορφή κάψουλας ή βάμματος, για λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και των νεφρών. Συστήνεται επίσης για παθήσεις του δέρματος, καλόγερους, αποστήματα και πληγές με αργή επούλωση. Με αφέψημα της ρίζας της γίνονται πλύσεις μολυσμένων πληγών. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπραΰνει τους πόνους των αρθρώσεων. Συνδυάζεται με πολλά άλλα βότανα.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...