συνταγές με κρέας

tortijiasΤα fajitas  προέρχονται από την Μεξικάνικη κουζίνα. Η πιο κοινή συνταγή είναι με κοτόπουλο, φτιάχνονται όμως και με γαρίδες, αβοκάντο και μανιτάρια, χοιρινό κλπ.
FAJITAS ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Συστατικά
    Στήθος από κοτόπουλο
    αλάτι
    ελαιόλαδο με κρόκο ή σαφλάουερ, ή σταφυλοκουκουτσέλαιο
    1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
    Πιπεριές σε διάφορα χρώματα κομμένες σε λουρίδες
Για την μαρινάδα
    2 κουτ. Χυμό λεμονιού
    3 κουτ. ελαιόλαδο
    1 σκελ. Σκόρδο τριμ.
    1/2 κουτ. αλάτι
    ½ κουτ. Κύμινο τριμ.
    1/2 κουτ. Πιπέρι chilly
    1/2 κουτ. μπούκοβο καυτερό extra
    1/4 κούπα φύλλων κόλιανδρου
    10 πίτες tortillas αλευριού
Εκτέλεση
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου και το αφήνουμε για 1 ώρα με τα υλικά μαρινάδας αφού τα ανακατέψουμε καλά. Κατόπιν, βάζουμε λάδι στο τηγάνι και αφού ζεσταθεί βάζουμε το μαριναρισμένο και  στραγγισμένο κοτόπουλο να ψηθεί, σβήνουμε με κρασί.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε λίγο επιπλέον λάδι,  ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις κομμένες πιπεριές ανακατεύοντάς τα με την κουτάλα συνέχεια μέχρι να ψηθούν. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λουρίδες και αν θέλουμε,  το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά για να ψηθούν όλα μαζί λίγη ώρα ακόμη.
Σερβίρουμε μέσα σε πίτες ζεστές της αρεσκείας μας αν δεν θέλουμε  τις tortillas.
Εκτύπωση