Πιπέρι πράσινο Ινδιών ( Piper nigrum ) ( Green Pepper )

green peppercornΠιπέρι πράσινο Ινδιών ( Piper nigrum ) ( Green Pepper )
Οι κόκκοι του πράσινου πιπεριού προέρχονται από το ίδιο φυτό με το μαύρο και το λευκό πιπέρι μόνο που συλλέγονται πριν ωριμάσουν. Κατόπιν αποξηραίνονται σε σκιερό μέρος και όχι στον ήλιο, ώστε να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους και την ήπια πικάντικη γεύση τους.
Το πράσινο πιπέρι, όταν είναι ωμό, μπαίνει σε άλμη και χρησιμοποιείται έτσι στην Ταϋλανδέζικη και Γαλλική κουζίνα.
Οι αποξηραμένοι  πράσινοι καρποί πιπεριού αφού εμβαπτισθούν σε ζεστό νερό, ξύδι κλπ
γίνονται μαλακοί και διατηρούνται σε άλμη, έτοιμοι να μαρινάρουν διάφορα πιάτα ή να μπουν σε σαλάτες.
Εκτύπωση