Μείγμα μπαχαρικών για Σοφρίτο Κερκυραϊκό ( Corfu Sofrito spice seasoning )

Το σοφρίτο  που σημαίνει ΄σιγοψημένο΄είναι χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο της Κέρκυρας.
Το μίγμα για σοφρίτο που δημιουργήσαμε με το φρεσκοκομμένο πιπέρι και σκόρδο, τον μαϊντανό και την πιπερόριζα ενισχύει την γεύση της τοπικής αυτής νοστιμιάς  ενώ παράλληλα προσφέρει ευκολία σε αυτόν που το μαγειρεύει.

Συνταγή για το Κερκυραϊκό Σοφρίτο
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι  νουά σε φέτες χτυπημένο για να σπάσουν οι ίνες του
Aλεύρι
1 ποτήρι  λάδι
1/3 ξύδι και 2/3 λευκό κρασί μαζί σε 1 ποτήρι
Μίγμα για σοφρίτο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλάτι  και με το μίγμα για σοφρίτο και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε λίγη ώρα το κρέας να απορροφήσει τις μυρωδιές από τα μπαχαρικά και αλευρώνουμε το κρέας.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε  λάδι και όταν αρχίζει να καίει ρίχνουμε τις φέτες μία μία και τις αφήνουμε να κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν  τις βάζουμε σε άλλο σκεύος όπου έχουμε βάλει λίγο λάδι και βούτυρο αν θέλουμε. Ρίχνουμε το ξύδι και το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας  και η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
Το σοφρίτο σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Εκτύπωση