Μείγμα μπαχαρικών για Μπουρδέτο Κερκυραϊκό ( Corfu bourdeto spice seasoning )

Το μπουρδέτο ή μπουργέτο είναι ένα φημισμένο πικάντικο θαλασσινό πιάτο από την Κέρκυρα για ψάρια (κυρίως σκορπίνα αλλά και γαλέο, χέλι κλπ) και θαλασσινά όπως το χταπόδι. Η καυτερή του σάλτσα συνδυάζεται επίσης υπέροχα με τα μακαρόνια και το ρύζι με το οποίο παραδοσιακά γαρνίρεται. Το μίγμα αποτελείται με τα παραδοσιακά υλικά της κερκυραίικης συνταγής – το μόνο που προστίθεται είναι το λάδι και η ντομάτα για να παρασκευασθεί η γνωστή σάλτσα. Περιέχει δάφνη,κρεμμύδι, μπούκοβο, πιπέρι, σουμάκι.
Εκτύπωση