Κάντιο καστανό ( Kandis braun ) ( Candy brown )

Κάντιο καστανό

Το Κάντιο το καστανό (Kandis braun) ή αλλιώς η ακατέργαστη ζάχαρη,  προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο. Το ζαχαροκάλαμο φύεται σε τροπικές περιοχές και είναι ψηλοί βλαστοί που μοιάζουν με μπαμπού.  Έχουν πάχος περίπου 2,5 εκ. και ύψος 3,5 μ. Το κάντιο είναι ακατέργαστη ζάχαρη καστανή, αρωματική και αποτελείται από κρυστάλλους σακχαρώδεις με μελάσα σε περιεκτικότητα περίπου 10% και υψηλής περιεκτικότητας σε υγρασία.  Προέρχεται από το χυμό του ζαχαροκάλαμου, που παίρνουμε με το πρώτο πάτημα, όπου καθώς εξατμίζεται η υγρασία, κρυσταλλώνεται και φυγοκεντρείται σε ειδική τουρμπίνα.  Θεωρείται πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη και περιέχει λιγότερες θερμίδες, χάριν της υψηλής της περιεκτικότητας σε υγρασία.    
Θεωρείται μια από τις πιο υγιεινές λύσεις συγκριτικά με άλλα υποκατάστατα γλυκαντικών ουσιών, επειδή υφίσταται λιγότερη επεξεργασία και διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά που συναντάμε στο χυμό του ζαχαροκάλαμου. Επιπλέον, η μέθοδος παραγωγής της την καθιστά κατάλληλη για χορτοφάγους, δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούνται τα υποπροϊόντα των ζώων.  Ένα κουταλάκι του γλυκού περιέχει περίπου μια δίκαιη ποσότητα ασβεστίου και καλίου εκτός από μια αμελητέα ποσότητα σιδήρου.  Ένα φλιτζάνι αυτού του γλυκαντικού περιέχει επίσης μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και νάτριο. Δεν υφίσταται χρωστική ή χημική επεξεργασία.

Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση