Λεμονιού φλούδα αποξηραμένη

Λεμονιού φλούδα αποξηραμένη
Η Λεμονιά (Citrus limon) ανήκει στην οικογένεια των ρυτοειδών (Rutaceae). Δέντρο αειθαλές που φτάνει τα 5-6 μέτρα, έχει κλαδιά με αγκάθια, πράσινα φύλλα με ελλειψοειδές σχήμα, λευκά άνθη και ο καρπός του – το λεμόνι – έχει σχήμα ωοειδές.
Αναφέρεται ως το πρώτο εσπεριδοειδές που ήταν γνωστό στη Μεσόγειο.  Μια από τις πρώτες αναφορές που έχουμε είναι στις αρχές του 10ου αιώνα στη περιοχή της Σαουδικής Αραβίας και το συναντάμε ως κίτρο ή ως malum medicum - ιατρικό καρπό (Πλίνιος, 23-79 μ.Χ.). Προέρχεται από την Ινδία ή την περιοχή της Κίνας.
 Ένας καρπός με όξινη γεύση και ιδιότητες τέτοιες που δημιουργεί μια αλκαλική βάση στον οργανισμό μας και βοηθά στη δημιουργία ισορροπίας σε καταστάσεις αύξησης των οξέων στο σώμα.  Ένα πλούσιο θεραπευτικό βότανο (medicinal plan), πλούσιο σε βιταμίνη C και βιταμίνες B1, B2, B3, B6 είναι ιδανικό για αντιμετώπιση λοιμώξεων, για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας. Το λεμόνι θεωρείται ιδανικός λιποδιαλυτής και βοηθά στην όραση, το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά και το αίμα. Επιπλέον, συστατικά που εμπεριέχονται στο λεμόνι και στη φλούδα του όπως έλαια, λεμονίνη, το συστατικό tangeretin, ρουτίνη, φλαβονοειδή, βιταμίνη P και άλλα φαίνεται να του προσδίδουν ευεργετικές ιδιότητες που βοηθούν στη καταπολέμηση του καρκίνου, του Parkinson, βοηθάει στη δυσκοιλιότητα, διαλύει τους εντερικούς σκώληκες. Συμβάλει στη καλή διατήρηση των αγγείων, ωφελώντας στην όραση, στο μυοσκελετικό σύστημα και δυναμώνει τα ούλα.  Βοηθά στη καλύτερη απορρόφηση σιδήρου και ασβεστίου από τον οργανισμό.  Έχει διουρητική και λιποδιαλυτή δράση.  Υποστηρίζεται πως έχει 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις που καταπολεμούν ή και σταματούν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.  
Σύμφωνα με τη θεωρία του Reams Biological Ionization (RBTI), το λεμόνι είναι το μόνο τρόφιμο στον κόσμο που είναι ανιονικό (ιόν με αρνητική φόρτιση) και αυτό το κάνει ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανιόντα και κατιόντα, είναι που τελικά δίνει όλη την κυτταρική ενέργεια.
    Η εταιρεία μας προμηθεύει την αγορά με γνήσιες αποξηραμένες φέτες λεμονιού σε άριστη ποιότητα και κατόπιν μιας αυστηρά παραδοσιακής επεξεργασίας, για την κάλυψη των αναγκών του εμπορίου.
Εκτύπωση