Μακροπίπερο τριμμένο Ινδονησίας ( Piper longum tot ) )( Long pepper ground )

piper_longum1Mακροπίπερο ( Piper longum)
Το Μακροπίπερο είναι ο καρπός φυτού που καλλιεργείται στην Ινδία και χρησιμοποιείται στην Ινδική κουζίνα ως μπαχαρικό.
Ο καρπός του έχει πιο έντονα καυτερή γεύση από αυτή του γνωστού μαύρου πιπεριού.
Στην Ελλάδα και στους Ρωμαίους το Μακροπίπερο ήταν γνωστό ως μπαχαρικό από τους αρχαίους χρόνους.
Στην συνέχεια όμως με την ανακάλυψη νέων φυτών, κέρδισε έδαφος η πιπεριά για πιο καυτερή γεύση στο φαγητό.
Σήμερα θεωρείται ένα σπάνιο είδος μπαχαρικού, πολύ γνωστό όμως είδος για την Ινδική κουζίνα. Θεωρείται οτι έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες.
Εκτύπωση