ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Επεξηγήσεις > Καρβακρόλη και Θυμόλη


Καρβακρόλη και Θυμόλη

ΚΑΡΒΑΚΡΟΛΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟΛΗ

ΚΑΡΒΑΚΡΟΛΗ
Είναι φαινόλη, ισομερής προς τη θυμόλη, με χημικό τύπο C10Η13ΟΗ ονομάζεται επίσης ισοπροπυλο-κρεζόλη. Αποτελεί το κύριο συστατικό ορισμένων αιθέριων ελαίων, όπως το θυμέλαιο, το ριγανέλαιο κ.ά. Είναι άχρωμο παχύρρευστο υγρό, με σημείο τήξης 0,5°C και σημείο βρασμού περίπου 240°C. Σχηματίζεται με ενδομοριακή μετάθεση του ισομερούς της καρβόνης με την επίδραση οξέων, ενώ λαμβάνεται και με θέρμανση της καμφοράς παρουσία ιωδίου. Η καρβακρόλη είναι ουσία με αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενώ εμφανίζει και αντικαρκινικές και αντιαιμοπεταλιακές δράσεις. Ως εκ τούτου, και κατόπιν περαιτέρω κλινικών μελετών, θα μπορούσε πιθανώς να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά στην θεραπεία και πρόληψη του καρκίνου και των θρομβοεμβολικών νόσων.

ΘΥΜΟΛΗ
Η θυμόλη είναι μία φαινόλη η οποία υπάρχει στα αιθέρια έλαια πολλών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Είναι ουσία με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που πιθανόν αναστέλλει την αιμοπεταλική συσσώρευση δρώντας ως εκκαθαριστής ελευθέρων ριζών οξυγόνου, που παράγονται μέσω της κυκλοξυγονάσης και της λιποξυγονάσης των αιμοπεταλίων. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνη ή μαζί με άλλα συστατικά αιθέριων ελαίων, συμπληρωματικά στην θεραπεία των θρομβοεμβολικών νόσων. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες ουσίες κατά τη διάρκεια θεραπείας στοματικής μόλυνσης καθώς εμφανίζει ανασταλτική δράση κατά των βακτηρίων του στόματος.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...