ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Βερύκοκκο αποξηραμμένο κύβοι ( Apricot cut 5*5mm )


Βερύκοκκο αποξηραμμένο κύβοι ( Apricot cut 5*5mm )

l ΒΕΡΥΚΟΚΚΟ

Η βερικοκιά (apricot, armenian plum) Prunus armeniaca ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae). Κατάγεται από τη βορειοανατολική Κίνα, κοντά στα σύνορα με την Ρωσία, στην περιοχή του Σινικού Τείχους.

Η ονομασία «βερίκοκο» προήλθε πιθανώς από τη λατινική praecocia που σημαίνει «πρώιμα», επειδή παρουσιάζει πρώιμη ωρίμανση. Από την ελληνική ονομασία προέρχεται και η αραβική berkuk.
Είναι ψηλό φυλλοβόλο δέντρο, που φτάνει τα 6-8m. Έχει σφαιρική ανάπτυξη με μακριούς βλαστούς, που φέρουν ωοειδή φύλλα. Τα άνθη του είναι λευκορόδινα και εμφανίζονται νωρίς την άνοιξη ενώ οι καρποί του είναι σαρκώδης,
πορτοκαλοκίτρινου χρώματος. Η ιστορική της διαδρομή δείχνει ότι η καλλιέργειά της είναι περιορισμένη. Τούτο οφείλεται στις απαιτήσεις κάθε ποικιλίας για ορισμένο κλιματικό περιβάλλον.

Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α, C, B1, B2, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου αλλά και υδατανθράκων.
Τα βερίκοκα κάνουν καλό στην όραση λόγω της βιταμίνης Α που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, αποτρέποντας τις βλάβες στα κύτταρα και τους ιστούς. Το β-καροτένιο, έχει συνδεθεί και με την καταπολέμηση του καρκίνου.
Προστατεύουν την καρδιά, δημιουργώντας μια φυσική ασπίδα έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, καθώς και προβλήματα στην πέψη λόγω της περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Διαθέτουν ακόμα
λυκοπένιο αντιοξειδωτική ουσία, η οποία αποτελεί «ασπίδα» προστασίας για τον οργανισμό μας.

Τα βερίκοκα έχουν πολλαπλές χρήσεις λόγω του ισοζυγίου σακχάρων, οξύτητας και του δυνατού αρώματος. Η σάρκα των καρπών χρησιμοποιείται για νωπή κατανάλωση, για κονσερβοποίηση, κατάψυξη, χυμοποίηση ή αποξήρανση.
Έχει εφαρμογές στην παρασκευή παιδικών τροφών, σακχαρόπηκτων (fruit glasse), γλυκού κουταλιού και μαρμελάδας.

Η φυλή Hunza καταναλώνει τα κουκούτσια του μαζί με αποξηραμένα βερίκοκα. Όταν αυτά συνδυάζονται δίνουν μια ευχάριστη γεύση παρόμοια με αυτή του αμυγδαλωτού. Ακόμα τρώγονται ωμά ή συνδυάζονται με μούσλι και προστίθενται σε σαλάτες. Η βιταμίνη Β17 ή αμυγδαλίνη, είναι μία ουσία που βρίσκεται στους πυρήνες των βερίκοκων η οποία βοηθάει στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...