ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Κουκουνάρι Κίνας ( Pine kernels )


Κουκουνάρι Κίνας ( Pine kernels )

pine-nuts-bΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Ο κουκουναρόσπορος (pine kernels) προέρχεται από τους καρπούς της Κουκουναριάς – Πεύκης (Pinus pinea), που ανήκει στην οικογένεια των Πευκοειδών (Pinaceae). Είναι ιθαγενές πεύκο της Νότιας Ευρώπης και η αρχική καταγωγή της είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Βόρεια Αφρική.

Είναι
γνωστός από την αρχαιότητα ανάμεσα στους Έλληνες και τους Ρωμαίους, θεωρείτο ότι είχε αφροδισιακές ιδιότητες. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι βρώσιμοι οι σπόροι από όλα τα πεύκα.

Η κουκουναριά μπορεί να φτάσει τα 15-20m σε ύψος. Έχει χαρακτηριστική ομπρελοειδή μορφή με κοντό κορμό και στρογγυλή επίπεδη κορυφή. Ο φλοιός της είναι χοντρός, καστανοκόκκινος και τα φύλλα του είναι βελονοειδή. Οι κώνοι είναι ωοειδείς και απαιτούν 36 μήνες για να ωριμάσουν. Οι σπόροι είναι μεγάλοι, μήκους 2cm, ανοιχτοί καστανοί με μια μαύρη επίστρωση που φεύγει εύκολα.

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ω3 λιπαρά, τα οποία είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, περιέχει σημαντικές ποσότητες ψευδάργυρου, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Ενώ ενδέχεται να μειώνουν και την όρεξη.

Εκτιμάται από πολύ παλιά για τη μαλακή και σχεδόν κρεμώδη υφή του, τη γλυκιά και απαλή και πικάντικη γεύση του και το ελαφρύ ρητινώδες άρωμά του.

Οι σπόροι του κουκουναριού, που παίρνουμε από τα κουκουνάρια αφού πέσουν από το δέντρο και ανοίξουν από τον ήλιο, τρώγονται ωμοί ή ψημένοι και χρησιμοποιούνται πολύ στη μαγειρική. Είναι βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής και χρησιμοποιείται για την παρασκευή της Ιταλικής σάλτσας πέστο.


Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...