ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φρούτα αποξηραμένα ( Dried fruit ) > Βερυκόκκου κουκούτσια ( Apricot kernels )


Βερυκόκκου κουκούτσια ( Apricot kernels )

Βερυκόκκου κουκούτσια (Apricot kernels) Η βερυκοκιά είναι δένδρο που κατάγεται από την περιοχή του Ιράν όπως μαρτυρούν τα ευρήματα, το δένδρο αυτό όμως έχει διαδοθεί και καλλιεργείται σε πολλές χώρες όπου μπορεί να προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες.
Ο καρπός του δένδρου είναι πολύτιμο φρούτο που τρώγεται νωπό ή αποξηραμένο για να διατηρείται  περισσότερο  χρόνο, όπως συνηθίζεται σε πολλές χώρες.
Τα κουκούτσια του βερίκοκου χρησιμοποιούνται ευρέως για την παρασκευή λικέρ.
Εκτός όμως από την χρήσης τους αυτή, πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν και φαρμακευτικές ιδιότητες. Στο εσωτερικό των κουκουτσιών υπάρχει η ουσία λεατρίλη που από παλιά την χρησιμοποιούσαν στην θεραπεία των όγκων. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η ουσία αυτή είναι θεραπευτική, χωρίς όμως η επίσημη ιατρική να παραδέχεται την θεραπεία αυτή.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...