ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Προϊόντα υγιεινής διατροφής > Φρουκτόζη ( Fructose sugar )


Φρουκτόζη ( Fructose sugar )

fructose-syrup-400x400ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
Η φρουκτόζη (fructose) είναι ένας μονοσακχαρίτης, που βρίσκεται φυσικά στα φρούτα και τους χυμούς τους, στα λαχανικά και στο μέλι και είναι αυτό που τους δίνει γλυκιά γεύση. Η φρουκτόζη ως γλυκαντική ουσία είναι προϊόν βιομηχανικής επεξεργασίας του αμύλου του καλαμποκιού και παρασκευάζεται σε μορφή σιροπιού ή σε κρυσταλλική μορφή.

Η καθαρή κρυσταλλική φρουκτόζη είναι προϊόν υγρής άλεσης καλαμποκιού. Αρχικά το άμυλο εξάγεται από τους πυρήνες του καλαμποκιού (corn starch) και στη συνέχεια με μία σειρά επεξεργασιών η γλυκόζη μετασχηματίζεται ενζυματικά σε φρουκτόζη. Στη περίπτωση της παραγωγής της από βιομηχανίες ζάχαρης, ο δισακχαρίτης σακχαρόζη υδρολύεται ενζυματικά και αποδίδει μόρια γλυκόζης και φρουκτόζης. Και στις δύο περιπτώσεις η φρουκτόζη κρυσταλλώνεται, ξηραίνεται, αλέθεται και συσκευάζεται.

Η κρυσταλλική φρουκτόζη είναι λευκή, γυαλιστερή και υψηλής καθαρότητας. Είναι αριστερόστροφος μονοσακχαρίτης με τον ίδιο τύπο της γλυκόζης C6H12O6 αλλά με διαφορετική δομή. Έχει γλυκιά γεύση με φρουτένιο άρωμα και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.  

Η γλυκαντική ουσία έχει υποκαταστήσει τη ζάχαρη σε πολλά προϊόντα όπως αεριούχα ποτά, αρτοποιήματα, κονσερβοποιημένα φρούτα κ.α. Τα 56g φρουκτόζης έχουν 224 θερμίδες και δίνουν την ίδια γλυκύτητα με 100g κοινής ζάχαρης τα οποία έχουν 400 θερμίδες.  Με αυτόν τον τρόπο η φρουκτόζη, εντασσόμενη σε διαιτολόγια μειωμένων θερμίδων, βοηθά στη διατήρηση της σιλουέτας σε καθημερινή βάση ή ακόμα σε περιπτώσεις παχυσαρκίας.

H Φρουκτόζη απελευθερώνει ενέργεια στο σώμα με αργό ρυθμό, προλαμβάνοντας το αίσθημα της κούρασης που οφείλεται στην απότομη πτώση του σακχάρου που προκαλεί η λευκή ζάχαρη. Βελτιώνει σημαντικά την δυνατότητα ελέγχου του επίπεδου της ζάχαρης στο αίμα. Σύμφωνα με το διδάκτορα Sievenpiper, επικεφαλή της έρευνας, «η φρουκτόζη επιδρά θετικά δίχως την αρνητική επίδραση στο βάρος, στην αρτηριακή πίεση, στο επίπεδο του ουρικού οξέως και της χοληστερίνης».
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...