ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Μητρικά βάμματα ( Mother tinctures ) > Ιπποκαστανέα ( Horse chestnut mother tincture )


Ιπποκαστανέα ( Horse chestnut mother tincture )

horse chestnutΙΠΠΟΚΑΣΤΑΝΕΑ
Η ιπποκαστανέα Aesculus hippocastanum (αίσκουλος η ιπποκαστανέα, αγριοκαστανιά) ανήκει στην οικογένεια Sapindaceae.

Είναι ιθαγενές δέντρο των Ινδιών που φτάνει σε ύψος μέχρι τα 35 μέτρα. Η Ιπποκαστανέα είναι ένα δέντρο μεγαλοπρεπές με μεγάλα παλαμοειδή φύλλα και εντυπωσιακές ανθοταξίες λευκών ανθέων, με αποχρώσεις κίτρινου ή ροζ χρώματος στη βάση των πετάλων. Τα άνθη μετατρέπονται σε στρογγυλούς σκουροπράσινους καρπούς (που μοιάζουν με τα κάστανα), σκεπασμένους με σκληρό φλοιό.
Οι αυτόχθονες φυλές των ινδιάνων στην Αμερική χρησιμοποιούσαν διάφορα είδη Aisculus εδώ και εκατονταετίες για θεραπευτικούς σκοπούς. Οι φυλές Κοστανόα και Καβαήσου χρησιμοποιούσαν την A.california για τις αιμορροΐδες και η φυλή Μεντοκίνο χρησιμοποιούσε τον φλοιό για πονόδοντους. Εισήχθη στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη τον 16ο αιώνα αν και οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν το βότανο πάρα πολλά χρόνια πριν. Το 1720 η Γαλλική ιατρική την είχε προτείνει ως αντιπυρετικό φάρμακο, σε αντικατάσταση της κινίνης.

Είναι βότανο στυπτικό και αντιφλεγμονώδες, που ανακουφίζει από συμπτώματα μυρμηγκιάσματος, πόνων, κνησμού, κόπωσης και αίσθημα βάρους ή κρύου που συνδέεται με κακή κυκλοφορία στα πόδια. Είναι ωφέλιμη στην καταπολέμηση των κιρσών, πρησμένων ποδιών και αιμορροΐδων.

Οι δραστικές ουσίες που περιέχει είναι διάφορες σαπωνίνες η σημαντικότερη από τις οποίες είναι η αισκιγενίνη (αισκίνη), τανίνες, ένα γλυκοσίδιο, το αισκουλοσίδιο, του οποίου η γενίνη είναι η αισκουλελόλη (κουμαρίνη) και φλαβόνες.

Το βάμμα της στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία διαλύει και απορροφά τους θρόμβους και βοηθά σε διάφορα προβλήματα αισθητικής και ιατρικής φύσης όπως η κυτταρίτιδα και η γήρανση του δέρματος.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από τη χρήση του προϊόντος.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...