ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Μητρικά βάμματα ( Mother tinctures ) > Αμάμελις ( Witch hazel mother tincture )


Αμάμελις ( Witch hazel mother tincture )

hamamelis treeΒΑΜΜΑ ΑΜΑΜΕΛΙΔΑΣ
Η αμαμελίδα, Hamamelis virginiana (Αμαμηλίς η βιργινιανή, Αγγλικά: snapping hazel, winterbloom, wych-hazel, striped alder, spotted alder) είναι βότανο της οικογένειας των Αμαμελιδωδών (Hamamelidaceae).

Είναι δενδρύλλιο που φτάνει τα 2m με φύλλα ωοειδή εναλλασσόμενα και αντίθετα, με φτεροειδή νεύρωση και οδοντωτή περιφέρεια. Τα άνθη είναι ασυνήθιστα με κίτρινα σαρκώδη νηματοειδή πέταλα και ο καρπός της σχηματίζει σπόρο που περιβάλλεται από πρωτεΐνες.  

Οι ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής το χρησιμοποιούσαν για τις στυπτικές του ιδιότητες. Οι Τσερόκι το άλειφαν σε πληγές και αμυχές, ενώ οι Ιροκέζοι το χρησιμοποιούσαν για την πρόληψη της αιμορραγίας μετά τον τοκετό. Οι Μοϊκανοί χρησιμοποιούσαν τα κλαδιά στη ραβδοσκοπία σε αναζήτηση νερού. Στη λαϊκή ιατρική η Αμαμελίς χρησιμοποιήθηκε εσωτερικά στην αντιμετώπιση πολλών διαταραχών.

Η μεγάλη περιεκτικότητά της σε τανίνες και φλαβονοειδή συντελεί στη σύσφιξη της επιδερμίδας, αυξάνοντας την ανθεκτικότητά της σε ερεθισμούς. Επιπλέον, τα ενεργά της συστατικά διαθέτουν σημαντικές αναπλαστικές ιδιότητες και βελτιώνουν σε πολλές περιπτώσεις την υφή του δέρματος και ταυτόχρονα δρουν κατά της γήρανσης του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων.

Στα φύλλα και την φλούδα υπάρχει μια γλοιώδης ουσία, η αμμηλιτανίνη, ίχνη μιας σαπωνίνης και φλαβονικές χρωστικές. Ακόμα το δέντρο περιέχει τανίνες (κυρίως υδρολύσιμες τανίνες, γαλλοτανίνες, συμπυκνωμένες κατεχίνες και προανθοκυανιδίνες), αιθέριο έλαιο που είναι ελαφρά αναισθητικό, ρητίνες και σάκχαρα.

Το βάμμα της στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία χωρίς την πρόκληση ερεθισμού. Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων και της φλεβίτιδας, ενώ ως οφθαλμική πλύση θεωρείται πως αντιμετωπίζει τις μολύνσεις των ματιών και την επιπεφυκίτιδα. Αντιμετωπίζει αιμορραγίες και λόγω της αποσυμφορητικής δράσης μπορεί να εφαρμοσθεί σε περιπτώσεις κακώσεων ή σε περιπτώσεις φλεγμονωδών οιδημάτων.  

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από τη χρήση του προϊόντος.

Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...