ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Μείγματα μπαχαρικών αλλαν/ποιίας(Spice seasonings) > Μείγμα μπαχαρικών Γκαράμ μασσάλα Ινδιών ( Indian Garam massala spice seasoning )


Μείγμα μπαχαρικών Γκαράμ μασσάλα Ινδιών ( Indian Garam massala spice seasoning )

Garam Masala
To garam masala είναι μείγμα μπαχαρικών,βασικό συστατικό της Ινδικής κουζίνας. Ανάλογα την περιοχή, η συνταγή του μείγματος αλλάζει, μάλιστα όπως λέγεται κάθε νοικοκυριό στην Ινδία έχει και την δική του μυστική συνταγή. Τα μείγματα βγάζουν την καλύτερη γεύση τους όταν είναι φρεσκοτριμένα και φυσικά όταν χρησιμοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή κατά το μαγείρεμα. Η εταιρεία μας φτιάχνει τα προϊόντα της κατά παραγγελία και έτσι έχει την δυνατότητα πάντα να διαθέτει φρεσκοτριμένα μείγματα, χωρίς την χρήση συντηρητικών.

Συνταγές με μίγμα garam masala:

4 κομ.  στήθος κοτόπουλο χωρίς δέρμα
2 κουτ. ελαιόλαδο.
Κρεμμύδι φρέσκο (πράσινο)
1 1/2 κούπα φρεσκοκομμένη τομάτα
Λίγο νερό
1 κ. γλ. Σκορδοπίπερο
2 κ. γλ. Garam masala
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο ελαφρά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μαγειρεύουμε για 2,3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκορδοπίπερο και το νερό. Ρίχνουμε 1 ½ κ. από το μίγμα garam masala πάνω στο κοτόπουλο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, ελέγχοντας μέχρι να βράσει το κοτόπουλο. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα garam masala κουνώντας το τηγάνι ώστε το μίγμα να πάει παντού.

Φυστίκι αράπικο με garam masala
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα ψημένα φυστίκια με το τριμμένο μίγμα garam masala.
Προσθέτουμε λίγο νερό όσο χρειάζεται για να κολλήσει το μείγμα με τα φυστίκια.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα φυστίκια προσέχοντας να μην είναι κολλημένα όταν αυτά τηγανίζονται. Μόλις αλλάξει η απόχρωσή τους, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε χαρτί ώστε να στραγγιχτεί το περιττό λάδι. Τα φυστίκια πρέπει τώρα να είναι τραγανιστά.

Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...