ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φυτικά έλαια ( Carrier - edible- oils ) > Χαμομηλέλαιο ( Chamomile carrier oil )


Χαμομηλέλαιο ( Chamomile carrier oil )

chamomile-flowersΧΑΜΟΜΗΛΕΛΑΙΟ

Το Χαμομηλέλαιο (chamomile carrier oil) ή Χαμομηλόλαδο εξάγεται από τα άνθη του φυτού Μatricaria chamomilla της οικογένειας των Αστεροειδών (Asteriaceae).

Οι αντιφλογιστικές, αντιαλλεργικές και αντισηπτικές του ιδιότητες οφείλονται στο αζουλένιο, στο σαλικυλικό οξύ, στη δισαβολόλη και σε βιταμίνες της ομάδας Β, ενώ η βιοτίνη και η γλυκόζη, συμμετέχουν στην καταπραϋντική του δύναμη.

Το λάδι του χαμομηλιού είναι πολύ καλό αντισηπτικό, αναλγητικό, καταπραϋντικό και ηρεμιστικό. Προστίθεται σε αλοιφές εξίσου αποτελεσματικές με την υδροκορτιζόνη στη μείωση του κνησμού και της φλεγμονής που σχετίζονται με το έκζεμα. Μπορεί ακόμα να ανακουφίσει από τους μυϊκούς πόνους των ρευματισμών.

Η παρουσία του ως αντιφλογιστικού στα αντηλιακά είναι απαραίτητη ενώ χρησιμοποιείται και σε σαμπουάν για το ξάνθεμα των ανοιχτόχρωμων μαλλιών.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...