ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φυτικά έλαια ( Carrier - edible- oils ) > Καστορέλαιο ( Castor carrier oil )


Καστορέλαιο ( Castor carrier oil )

castor oil_march_2010-1ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ
Το καστορέλαιο (castor oil) προέρχεται από τους καρπούς του φυτού Ricinus communis με συμπίεση, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Ευφορβιδών (Euphorbiaceae) και χρησιμοποιείται από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου σαν φαρμακευτικό έλαιο.

Είναι άχρωμη ως υποκίτρινη γλοιώδης ελαιώδης ουσία, που δεν οξειδώνεται εύκολα, παρά μόνο αν εκτεθεί σε υπερβολική θερμότητα. Λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, εισχωρεί στην επιδερμίδα, διαπερνώντας την κεράτινη στοιβάδα, που αποτελείται από νεκρά κύτταρα. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας ενώ θεωρείται κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Χρησιμοποιείται ενυδατικά καθώς έχει την δυνατότητα να απορροφά την υγρασία της επιδερμίδας εμποδίζοντας την αφυδάτωση και τη γήρανση. Είναι γνωστό ακόμα ότι τονώνει και δυναμώνει τη τρίχα.

Το κύριο συστατικό του είναι το κικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), το οποίο διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση. Ακόμα συνίσταται από ελαϊκό, λινολεϊκό, παλμιτικό και στεατικό οξύ αλλά και βιταμίνη Ε. To καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα, τα οποία παρουσιάζουν ισχυρή αντιβακτηριακή δράση.

Το καστορέλαιο και τα παράγωγά του χρησιμοποιούνται σε πολλά βιομηχανικά προϊόντα μεταξύ των οποίων βαφές, βερνίκια, στιλβωτικά, μονωτικά, συσκευασίες τροφίμων, σαπούνια, μελάνες, πλαστικά, υγρά φρένων, εντομοκτόνα κ.α. Παρά το ότι είναι σχετικά δύσοσμο και με δυσάρεστη γεύση είναι η βάση πολλών συνθετικών αρωματικών.

Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...