Η καρύδα (coconut) ανήκει στην οικογένεια των Φοινικοειδών (Aracacea) και στο είδος Cocusnucifera. Το λάδι καρύδας εξάγεται από τον πυρήνα ή τη σάρκα της ώριμης καρύδας που αποτελείται από νερό και λάδι.
Οι δραστικές ουσίες που περιέχει είναι τα λιπίδια (τριγλυκερίδια), το λαουρικό οξύ και το μυριστικό οξύ. Περιέχει όμως και βιταμίνη Ε, γλυκερίνη και αντιοξειδωτικές ουσίες, που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προστατεύοντας το δέρμα από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών.
Το λάδι καρύδας είναι εδώδιμο και χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα. Υδρογονωμένο ή μερικώς υδρογονωμένο λάδι καρύδας χρησιμοποιείται συχνά σε κρέμες και σε σνακ, όπως το ποπ κορν.
Ενυδατώνει το δέρμα κυρίως σε συνδυασμό με άλλα λάδια και βοηθάει στην αποφυγή της απώλειας πρωτεΐνης κατά το χτένισμα των μαλλιών. Το λάδι είναι μαλακτικό και καταπραϋντικό αλλά δεν έχει την ιδιότητα να φιλτράρει την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται ως πηκτικό σε κρέμες και στην παραγωγή άλλων προϊόντων Κοσμετολογίας.
" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...