Γκρεϊπφρούτ (Grapefruit seed carrier oil )

ΓΚΡΕΪΠ ΦΡΟΥΤ
citrus_paradisi_grapefruit_pink_white_bg

Το Γκρεϊπφρούτ (Grapefruit), είναι οπωροφόρο δέντρο της οικογένειας των Ρυτοειδών (Rutaceae) και ανήκει στο είδος Citrus paradisi.
Μέχρι τον 19ο αιώνα, το γρέιπ φρουτ είχε μόνο διακοσμητικό ρόλο. Τώρα χρησιμοποιείται στη κοσμετολογία χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του. Το φυτικό έλαιο παραλαμβάνεται με εκχύλιση από του σπόρους, οι οποίοι αποξηραίνονται, θρυμματίζονται και αναμειγνύονται με αποσταγμένο νερό και φυτική γλυκερίνη. Πρόκειται για μία διάφανη παχύρρευστη ουσία με έντονη πικρή γεύση.
Το εκχύλισμα έχει ισχυρή βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο, μικροβιοκτόνο και παρασιτοκτόνο δράση. Ο χυμός αυτός βοηθάει στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, μειώνει τη χοληστερίνη και συμβάλει στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Χρησιμοποιείται σε σκευάσματα οδοντιατρικής χρήσης καθώς συμβάλει στη καταπολέμηση της ουλίτιδας.
Αποτελείται από κιτρικό οξύ, και απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αφήνοντας την απαλή και λαμπερή. Συνδέεται ακόμα με την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και δρα κατά της ακμής. Πολλά λάδια σώματος με γκρέιπ φρουτ αποβάλλουν τις τοξίνες του σώματος.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση