ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φυτικά έλαια ( Carrier - edible- oils ) > Βιταμίνη Ε ( Vitamin E acetane )


Βιταμίνη Ε ( Vitamin E acetane )

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε

Η βιταμίνη Ε συνίσταται από τοκοφερόλες (tocopherol) και τοκοτριενόλες (tocotrienol). Κάθε κατηγορία περιλαμβάνει τέσσερις ενώσεις, που διαφέρουν μεταξύ τους στη θέση των ομάδων του μεθυλίου στο δακτύλιο της χρωμανόλης. Η κάθε μία χαρακτηρίζεται από τα ελληνικά γράμματα α, β, γ και δ.

Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε φυτικά αλλά και σε ζωικά τρόφιμα, η πλουσιότερη όμως πηγής της είναι τα φυτικά έλαια. Οι τοκοφερόλες βρίσκονται κυρίως σε όλα τα πράσινα μέρη των φυτών ενώ οι τοκοτριενόλες στους σπόρους ορισμένων φυτών. Στις ζωικές τροφές η βιταμίνη Ε βρίσκεται κυρίως στους λιπαρούς ιστούς των ζώων (α – τοκοφερόλη).

Η βιταμίνη Ε έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αναστέλλει την υπεροξείδωση των λιπιδίων και προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιδρά με τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνοντας τη γήρανση. Προστίθεται σε πολλά καλλυντικά και κρέμες εμποδίζοντας την διαδερμική απώλεια νερού. Καταπολεμά την ξηρότητα του δέρματος και δρα σαν καταπραϋντικό σε μικροερεθισμούς του.

 

Είναι γνωστό ότι καταστρέφεται από το ηλιακό φώς και είναι ευαίσθητη στο οξυγόνο της ατμόσφαιρας για αυτό συνδυάζεται με το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C), που δρά προστατευτικά.

 

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...