ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αιθέρια έλαια ( Essential oils ) > Πατσουλί ( Patchouli essential oil )


Πατσουλί ( Patchouli essential oil )

patsouliΠατσουλί Το αιθέριο έλαιο πατσουλί (patchouli essential oil), προέρχεται από απόσταξη των φύλλων του φυτού Pogostemom cablin της οικογένειας των Χειλανθών (Lamiaceae).
Παραδοσιακά το πατσουλί έχει χρησιμοποιηθεί και ως φάρμακο για τη θεραπεία φλεγμονών του δέρματος, για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, για το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες και οι Άραβες πιστεύουν, πως έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Έχει επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες και βοηθάει στην αναζωογόνηση και ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος ενώ δρα κατά της κυτταρίτιδας. Επίσης είναι αντικαταθλιπτικό, αγχολυτικό και αφροδισιακό.
Δύο σημαντικά συστατικά του αιθέριου ελαίου του είναι το patchoulol και το norpatchoulenol.
Έχει ένα πλούσιο, γήινο, προκλητικό άρωμα με θεραπευτικές και αφροδισιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται και ως ενισχυτικό συστατικό για να αρωματίσει κεριά, χαρτοπετσέτες, απορρυπαντικά πλυντηρίου και αποσμητικά χώρου.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...