ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αιθέρια έλαια ( Essential oils ) > Νερολί ( Neroli essential oil )


Νερολί ( Neroli essential oil )

neroli2Νερολί Το αιθέριο έλαιο νερολί (neroli essential oil), προέρχεται από τα άνθη της νερατζιάς Citrus aurantium της οικογένειας των Ρυτοειδών (Rutaceae).

Ο μύθος, λέει ότι το όνομα νερολί προήλθε από την Anna Maria de la Tremoille, πριγκίπισσα της Νερόλα (κοντά στη Ρώμη) και ανήκει στην κατηγορία των ακριβών αιθέριων ελαίων.

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι αφροδισιακό, θρέφει το δέρμα, βελτιώνει τη διάθεση, ανακουφίζει από την κατάθλιψη, το στρες και την ένταση. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία καταστάσεων άγχους, πανικού, υστερίας, χρόνιας αϋπνίας, ταχυπαλμίας. Επειδή ηρεμεί, λέγεται ότι βοηθάει πολύ στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Χρησιμοποιείται επίσης σε πόνους που σχετίζονται με την περίοδο καθώς και σε νευραλγίες. Στα καλλυντικά λέγεται ότι ενυδατώνει και βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων και ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος.

Τα κύρια συστατικά του είναι η λιναλοόλη (linalool), το λεμονένιο (limonene) και η γερανιόλη (geraniol).

Έχει υπέροχο, γλυκό, ελαφρά λουλουδάτο άρωμα κίτρου και χρησιμοποιείται στη αρωματοθεραπεία, στην παραγωγή κρεμών και καλλυντικών για το πρόσωπο, για όλους τους τύπους δέρματος ειδικά για την ξηρή, την ευαίσθητη και την ώριμη επιδερμίδα, για ρυτίδες.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...