Μοσχοκάρυδο ( Nutmeg essential oil )

nutmegΜοσχοκάρυδο Το αιθέριο έλαιο του μοσχοκάρυδου (nutmeg essential oil), προέρχεται από απόσταξη των σπόρων του Myristica fragrans της οικογένειας των Μυριστικοειδών (Myristicaceae).

Αιθέριο έλαιο που τονώνει την σωματική και πνευματική ενέργεια, την κυκλοφορία του αίματος, είναι εμμηναγωγό και επηρεάζει θετικά το πεπτικό σύστημα ανοίγοντας την όρεξη. Το αιθέριο έλαιο μοσχοκάρυδο λέγεται ότι έχει ενέργεια μαγική. Χρησιμοποιείται σε εργασίες προσέλκυσης χρήματος. Θεωρείτε επίσης χρήσιμα στην αντιμετώπιση των ρευματικών πόνων, των κολικών του νεφρού και της πέτρας της χολής αλλά και για την τόνωση του νευρικού συστήματος, καθώς και για την ανακούφιση από χρόνια κόπωση.

Έχει έντονο άρωμα μπαχαρικού και χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για ζέσταμα και ανακούφιση των μυών, για ενδυνάμωση και διέγερση του νου, ως αφροδισιακό, ως βοηθητικό του κυκλοφορικού και της καρδιάς. Χρησιμοποιείται ακόμα στην αρωματοποιία, στη σαπωνοποιία και ως καρύκευμα. Οι αλοιφές που φτιάχνονται από το μοσχοκάρυδο θεωρείται ότι έχουν αναλγητικές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Εκτύπωση