ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αιθέρια έλαια ( Essential oils ) > Μαστιχέλαιο ( Mastic extra essential oil )


Μαστιχέλαιο ( Mastic extra essential oil )


mastic oilΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ

Το αιθέριο έλαιο της μαστίχας (Mastic essential oil), παράγεται με απόσταξη ατμού του μαστιχοφόρου σχίνου (Pistacia lentiscus) της οικογένειας των Ανακαρδιοειδών (Anacardiaceae).

Είναι ένα ρητινώδες υγρό, με υποκίτρινο χρώμα και χαρακτηριστική οσμή.

Εμφανίζει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αποσυμφορητικές ιδιότητες. Είναι εξαιρετικό για δέρματα με ακμή και δρα κατά της ευρυαγγείας και των κιρσών. Είναι πολύ καλό για τα κρυολογήματα, τη βρογχίτιδα και για κάθε είδους αναπνευστικά προβλήματα. Δρα επουλωτικά λύοντας τις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων ξεκινώντας από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες. Επίσης, αποτρέπει την στασιμότητα στις περιοχές αυτές, εμποδίζοντας την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως δυσπεψία ή τυμπανισμός.


Τα πιο σημαντικά συστατικά του μαστιχέλαιου είναι το ελεανολικό και ολεανολικό οξύ με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Μεταξύ άλλων, το α-πινένιο, το β-μυρκένιο το λιμονένιο και η περιλλυλ-αλκοόλη θεωρούνται από τα πιο σημαντικά για τη βιολογική του δράση.

Αποτελεί βασικό συστατικό σε προϊόντα υγείας και περιποίησης αντισηπτικές κρέμες, αντιβακτηριδιακά διαλύματα, προϊόντα στοματικής υγιεινής και περιποίησης σώματος. Χρησιμοποιείται επίσης ως άρωμα στην παραγωγή τροφίμων (ζαχαρώδη, αρτοσκευάσματα, παγωτά, ποτά κτλ).
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...