ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αιθέρια έλαια ( Essential oils ) > Μάραθος ( Fennel sweet essential oil )


Μάραθος ( Fennel sweet essential oil )

fennel-seedΜΑΡΑΘΟΣ
Το αιθέριο έλαιο μάραθου (fennel sweet essential oil), λαμβάνεται με υγρή απόσταξη των κονιορτοποιημένων καρπών του φυτού Foeniculum vulgare της οικογένειας των Σκιαδοφόρων (Umbelliferae).

Ενδείκνυται για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, την κατακράτηση υγρών, την παχυσαρκία και ανήκει στα διουρητικά αιθέρια έλαια. Διαθέτει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες και δρα ευεργετικά κατά το πρήξιμο των ποδιών. Λειτουργεί επανορθωτικά στο μυϊκό σύστημα για αυτό στην αρχαιότητα άλειφαν τους αθλητές με αιθέριο έλαιο μάραθου ενώ απαλύνονται οι ρυτίδες και η χαλάρωση. Έχει θεαματικές ιδιότητες στο δέρμα και αναδεικνύει τη νεανική όψη. Λέγεται ότι έχει και αφροδισιακές ιδιότητες και θεωρείται ότι διευκολύνει την παραγωγή γάλακτος στις γυναίκες που θηλάζουν. Καταπολεμά ακόμα την κακοσμία του στόματος.

Τα κύρια συστατικά του είναι η ανηθόλη και η μαραθόλη. Συμπεριλαμβάνονται ακόμα πολλά φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά.

Έχει ένα γήινο πιπερώδες άρωμα και χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, ποτοποιεία και στα καλλυντικά. Αλοιφές που περιέχουν μάραθο χρησιμοποιούνται για εξανθήματα επειδή έχει αντισηπτικές ιδιότητες.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...