ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αιθέρια έλαια ( Essential oils ) > Μαντζουράνα ( Matjoram essential oil )


Μαντζουράνα ( Matjoram essential oil )

marjoramΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
Το αιθέριο έλαιο της μαντζουράνας (marjoram essential oil), αποστάζεται από τις ξηρές και ανθισμένες κορυφές του φυτού Origanum majorana της οικογένειας των Χειλανθών (Lamiaceae).

Έχει θερμαντικές και ανακουφιστικές ιδιότητες, χρήσιμο στη θεραπεία του στρες, της ανησυχίας και της αϋπνίας. Εφαρμόζεται επίσης σε περιπτώσεις ρευματισμών, ημικρανιών, μυϊκών πόνων, κακώσεων και πεπτικών προβλημάτων. Ανακουφίζει από τις ταλαιπωρίες που οφείλονται σε ακαθόριστα συναισθήματα, όπως θλίψη, μοναξιά και απόρριψη. Ενώ είναι ευεργετικό για τη βρογχίτιδα και το άσθμα.

Τα κύρια συστατικά του είναι σαμπινένιο (sabinene), λιναλοόλη (linalool), κιτράλη (citral), καρβακρόλη (carvacrol) και ευγενόλη (eugenol).

Έχει ένα πικάντικο και ζεστό άρωμα και χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία και σε ομοιοπαθητικά φάρμακα λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων, που εμφανίζουν.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...