Λιβάνι ( Olibanum res essential oil )

olibanum_extractΛΙΒΑΝΙ
Το αιθέριο έλαιο λιβανιού (olibanum res essential oil), προέρχεται από απόσταξη της ρητίνης του φυτού Boswellia thurifera της οικογένειας Burseraceae.

Θεωρείται ότι εξισορροπεί και καταπραΰνει από τις νευρικές εντάσεις ενώ αναζωογονεί τον οργανισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθά στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Είναι πολύ καλό βοήθημα για τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, μελαγχολία ή αισθήματα ενοχής, καθώς και για εκείνους που υποφέρουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Τα περιστατικά των ατόμων έχουν δείξει μεγάλη ωφέλεια και θεραπεία σε περιπτώσεις συναισθηματικών και φυσικών τραυμάτων αλλά και σε βελτίωση της πνευματικής λειτουργίας στα προβλήματα μάθησης. Λέγεται ακόμα ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε περιπτώσεις αρθρίτιδας καθώς και σε ορμονικές διαταραχές. Χρησιμοποιείται σε λάδια προσώπου για την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Τα κύρια συστατικά του είναι τερπένια (thujene, sabinene, myrcene, caryophyllene, pinene, cymene,  limonene) και αλκοόλες (borneol).

Το αιθέριο έλαιο λιβάνι έχει πολυτελές ανατολίτικο άρωμα, που  αναζωογονεί. Χρησιμοποιείται πολύ σε λάδια σώματος και κρέμες προσώπου για ενυδάτωση, ανάπλαση και ελαστικότητα του δέρματος καθώς και εναντίων των ραγάδων και των ουλών. Στην αρωματοθεραπεία καίγεται σε καυστήρες ελαίου για εξαγνισμό και καθαρισμό χώρου από αρνητική ενέργεια καθώς και για αυτοσυγκέντρωση - διαλογισμό.
Εκτύπωση