ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αιθέρια έλαια ( Essential oils ) > Λεμόνι ( Lemon essential oil )


Λεμόνι ( Lemon essential oil )

lemonΛΕΜΟΝΙ
Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού (lemon essential oil), προέρχεται από το φλοιό των καρπών ή από τα φύλλα και τους βλαστούς ή από τα άνθη του Citrus limon της οικογένειας των Ρυτοειδών (Rutaceae).

Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού είναι στυπτικό, αποτοξινωτικό, εφιδρωτικό, διουρητικό, αιμοστατικό, εντομοκτόνο και έχει επίσης αναζωογονητικές ιδιότητες. Είναι κατάλληλο σε πεπτικά προβλήματα, στην υπέρταση, φλεβίτιδα, μυρμηγκιές, λοιμώξεις, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, έλλειψη ενέργειας, κόπωση, παχυσαρκία, υπερβολικό βάρος, κυτταρίτιδα, κουρασμένα και βαριά πόδια κατάθλιψη και άγχος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να πέσει ο πυρετός, να ανακουφίσει από πονοκεφάλους και ημικρανίες, να καταπραΰνει το λαιμό από λοιμώξεις, βρογχίτιδα, άσθμα και γρίπη.

Έχει άρωμα ανάλογο του λεμονιού, όμως ο ανέπαφος καρπός του έχει χαρακτηριστική οσμή που οφείλεται στην παρουσία β-ιονόνης, που υπάρχει σε χαμηλή περιεκτικότητα στο φλοιό.

Τα κύρια συστατικά του είναι το β-πινένιο, λιμονένιο, λιναλοόλη, κιτράλη και το γ-τερπινένιο.

Λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων και το άρωμα του το οποίο είναι φρέσκο με ιδιαίτερη διεισδυτική ικανότητα, βρίσκει εφαρμογή στην αρωματοθεραπε
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...