ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αιθέρια έλαια ( Essential oils ) > Αρκευθος καρποί ( Juniper berries essential oil )


Αρκευθος καρποί ( Juniper berries essential oil )

juniper-berries1ΑΡΚΕΥΘΟΣ

Το αιθέριο έλαιο του άρκευθου (juniper essential oil), λαμβάνεται με απόσταξη από τους ώριμους καρπούς, από τις βελόνες και τα ξύλα του θάμνου με επιστημονικό όνομα Juniperus (Juniperus Communis), της οικογένειας των Κυπαρισσοειδών (Cupressaceae).

Προωθεί την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και ενυδατώνει τα μαλλιά ενώ διαθέτει αντιρρευματικές, αντισπασμωδικές, διουρητικές, επουλωτικές και τονωτικές ιδιότητες. Το έλαιο του αρκεύθου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα στις περιπτώσεις της νευρικής έντασης και ανησυχίας αλλά και στην παχυσαρκία.

Τα κύρια συστατικά του είναι πινένιο (pinene) και τερπινεόλη (terpineol).

Είναι άχρωμο έως απαλό κίτρινο όταν βγαίνει από τον αποστακτήρα και με το χρόνο γίνεται σκουρότερο και παχύρρευστο. Το άρωμα του μοιάζει με αυτό του κυπαρισσιού αλλά είναι οξύτερο και πιπερίζει. Εφαρμόζεται στην αρωματοθεραπεία δυναμώνοντας τα νεύρα.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...