ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αφυδατωμένα λαχανικά ( Dehydrated Vegetables ) > Σκόρδο αφυδατωμένο φλύδα Κίνας ( Garlic dehydr. flakes )


Σκόρδο αφυδατωμένο φλύδα Κίνας ( Garlic dehydr. flakes )

garlic20flakes1_litΣΚΟΡΔΟ
Το σκόρδο (garlic) με επιστημονικό όνομα Allium sativum ανήκει στην οικογένεια των Λειριοειδών (Liliaceae) και κατάγεται από την Ασία.
Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και φάρμακο τουλάχιστον από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων. Από τα αρχαία χρόνια και το Μεσαίωνα το σκόρδο θεωρούνταν ως εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό. Επίσης το είχαν σαν φυλακτό ενάντια στα κακά δαιμόνια και τους βρικόλακες καθώς και κατά του ματιάσματος. Στην έγκυο γυναίκα και στο νεογέννητο βρέφος τοποθετείται ένα σκόρδο για να φύγει το κακό μάτι.
Φτάνει το 1m έχει φύλλα άμισχα, σωληνωτά, άνθη σε απαλό ροζ έως πράσινο λευκό χρώμα και οι βολβοί σχηματίζουν σκελίδες. Ο βολβός του σκόρδου αποτελείται από πολλά μικρά βολβοειδή μέρη που λέγονται σκελίδες και έχουν κοινή βάση ενώ καλύπτονται όλα μαζί από 3-5 μεμβράνες που έχουν μορφή σωληνοειδούς θήκης.

Το σκόρδο περιέχει αλισίνη που ευθύνεται για την χαρακτηριστική γεύση του φρέσκου σκόρδου. Είναι αντιμικροβιακός παράγοντας και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C η δράση του ενισχύεται. Το σκόρδο περιέχει  βιταμίνη Α και σελήνιο.  Επίσης περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β1, Β2 και Β3.
Το σκόρδο αποτοξινώνει το σώμα και το προστατεύει από λοιμώξεις ενισχύοντας την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.  Μειώνει την πίεση του αίματος και βελτιώνει την κυκλοφορία. Μπορεί ακόμα να αποτρέψει τα έλκη εμποδίζοντας την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.  
Καλλιεργείται κυρίως για το βολβό του, που χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα σε διάφορα φαγητά αλλά και στην βιομηχανία τροφίμων εξ αιτίας της χαρακτηριστικής οσμής και καυστικής γεύσης που έχει.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...