ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Αφυδατωμένα λαχανικά ( Dehydrated Vegetables ) > Καρότο σκόνη αφυδατωμένο Κίνας ( Carrot powder )


Καρότο σκόνη αφυδατωμένο Κίνας ( Carrot powder )

carrot-powder-gfb450- ΚΑΡΟΤΟ

Το καρότο (Αγγλικά: carrot, Ιταλικά: carota), με επιστημονική ονομασία Daucus carota ανήκει στην οικογένεια των Σεληνοειδών (Apiaceae) και κατάγεται από τη Δυτική Ασία (Αφγανιστάν).

Ήταν γνωστό σαν φαρμακευτικό φυτό από το Διοσκουρίδη ως «σταφυλίνος». Στην Ευρώπη η καλλιέργεια του ξεκίνησε το 13ο αιώνα και ήταν χρώματος μοβ, εξαιτίας κάποιων χρωστικών που περιείχε.

Το καρότο έχει μικρή ανάπτυξη και το φύλλωμα του είναι λεπτό και διακλαδισμένο. Τα φύλλα του έχουν μακρύ μίσχο και βγαίνουν στην κορυφή της ρίζας. Η ρίζα του είναι σαρκώδης με κωνικό μακρύ σχήμα και χρώμα πορτοκαλί, κίτρινο ή λευκό ανάλογα με την ποικιλία. Ο ανθοφόρος βλαστός σχηματίζεται το δεύτερο χρόνο της καλλιέργειας και αποτελείται από διακλαδώσεις στις οποίες εμφανίζονται τα άνθη σε ταξιανθίες λευκά κίτρινα ή ρόδινα.

Περιέχει τεράστιες ποσότητες καροτενοειδών  (καροτίνη β, που βελτιώνει την όραση και προφυλάσσει από καρδιαγγειακές παθήσεις), οι οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνες Α και C. Ακόμα σε μικρότερες ποσότητες έχουν ανιχνευτεί βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχείων όπως κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, χαλκό, φθόριο και σίδηρο.

Φημισμένο για τις χωνευτικές του ιδιότητες, το καρότο δίκαια ονομαζόταν «ο καλύτερος φίλος του εντέρου». Σε χυμούς και σούπες, ρυθμίζει την δραστηριότητα των εντέρων και προάγει την ομαλή τους λειτουργία, καταπολεμώντας έτσι την δυσκοιλιότητα και τη διάρροια. Καταπραΰνει τις βλεννώδεις μεμβράνες ολόκληρου του πεπτικού συστήματος και μειώνει τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές.

Η ρίζα του καταναλώνεται νωπή αλλά και μαγειρεμένη ενώ χρησιμοποιείται και στη παραγωγή κονσερβοποιημένων και αφυδατωμένων προϊόντων. Σήμερα η χρήση τους σε γλυκά και κέικ έχει αυξηθεί. Συστατικά του καρότου (καροτέλαιο), χρησιμοποιούνται στην παρασκευή καλλυντικών.

Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...