ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Χαμομήλι άνθη σκόνη γιά tea bags ( Chamomilae flores pulv ) ( Chamomile flower powdered )


Χαμομήλι άνθη σκόνη γιά tea bags ( Chamomilae flores pulv ) ( Chamomile flower powdered )

chamomile-flowersΧαμομήλι (Matricaria chamomilla) Φυτό κοινότατο στην Ελλάδα, γνωστό και σαν χαμόμηλο, μαρτολούλουδο, λουλούδι του Αγίου Γεωργίου. Το φυτό αυτό είναι πιθανώς το Χαμαίμηλον του Γαληνού. Ορισμένοι συγγραφείς πιστεύουν ότι σε αυτό αναφέρεται μια των Ανθεμίδων του Διοσκουρίδη.
Είναι φυτό ετήσιο, με χαρακτηριστικό, λεπτό άρωμα. Ο βλαστός του είναι πολύκλαδος και τα φύλλα πτεροσχιδή. Τα άνθη του είναι κιτρινόλευκα και εμφανίζονται κατά τα μέσα της άνοιξης.
Φυτό φαρμακευτικό, με ιδιότητες αντισπασμωδικές, στομαχικές, απολυμαντικές, καταπραϋντικές, διουρητικές, αντιπυρετικές. Το χαμομήλι ανακουφίζει από έντονα συναισθηματικά προβλήματα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, βοηθά σε περιπτώσεις έλκους, κολικούς εντέρων και τυμπανισμό, συμβάλλει στην ανακούφιση των παιδιών από τους πόνους της οδοντοφυίας. Οι αντισηπτικές του ιδιότητες προστατεύουν από προβλήματα του πεπτικού και μολύνσεις του βλεννογόνου.
Το άνθος χαμομηλιού είναι πολύτιμο για εντριβές, δρα μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικά στους κοιλόπονους των μωρών.
Πολύτιμο είναι επίσης το αιθέριο έλαιο, που παραλαμβάνεται από τα άνθη του.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
   
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...