ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Φυτόλλακα ρίζα ( Phytolaccae herba conc ) ( Poke weed herb cut )


Φυτόλλακα ρίζα ( Phytolaccae herba conc ) ( Poke weed herb cut )

Φυτόλακκα ( Phytolacca americana ). Η φυτόλακκα είναι ένα από τα πολλά βότανα που χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς της βόρειας Αμερικής, τα οποία όπως αποδείχθηκε ήταν ευεργετικά λόγω της ιδιότητάς τους να θεραπεύουν διάφορες ασθένειες. Οι ιθαγενείς μασούσαν τα φρούτα και τους σπόρους για να θεραπεύσουν την αρθρίτιδα και για δραστικό καθαρτικό. Γνώριζαν ακριβώς την σωστή δόση, καθώς η μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Γι' αυτό όλα τα μέρη του φυτού πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή και μόνο υπό ιατρική παρακολούθηση.

Οι ρώγες είναι κατάλληλες για την δημιουργία φυσικής χρωστικής που βάφει διάφορα υφάσματα από κόκκινα μέχρι μοβ. Το Phytolacca americana προέρχεται από την βόρεια και την κεντρική Αμερική, αλλά καλλιεργείται στην Ευρώπη επί αιώνες. Σε γόνιμο έδαφος πλούσιο σε χούμο, το φυτό φτάνει σε ύψος 4μ. Συνήθως έχει ύψος 1,5 - 2 μ. Το καλοκαίρι βγάζει επιμηκή λοφία με λευκά άνθη που μετατρέπονται σε μοβ-μαύρα φρούτα με σκούρο κόκκινο χυμό. Τα πουλιά τρώνε τα φρούτα και έτσι διασκορπίζονται οι σπόροι. Συνήθως φυτρώνουν σε σημεία που είναι πλούσια σε άζωτο, όπως οι βάσεις ενός τοίχου.  

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...