ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Φράξινος φύλλα ( Fraxini folia conc ) ( Ash leaves cut )


Φράξινος φύλλα ( Fraxini folia conc ) ( Ash leaves cut )

fraxinosΦράξινος (Fraxinus ornus) Μικρό δέντρο, πολύ κοινό στην Ελλάδα, γνωστό σαν μελιά, μελιός, μέλεγος, φράξο και άλλα. Γνωστό κατά την αρχαιότητα ως μελία ή μελίη, όπως την αναφέρει ο Όμηρος. Η χρήση του στη φαρμακευτική είναι γνωστή από την εποχή του Διοσκουρίδη, ο οποίος αναφέρει τις θεραπευτικές ιδιότητες των φύλλων και του φλοιού του.
Φθάνει το ύψος των 10 μ. Ο κορμός του έχει χαρακτηριστικό καφέ χρώμα και τα φύλλα είναι σύνθετα, αποτελούμενα από 5-9 φυλλάρια ωοειδή ή ελλειψοειδή, πριονωτά, λεία στην επάνω επιφάνεια και χνουδωτά στη κάτω. Άνθη λευκά, αρωματικά, εμφανιζόμενα το τέλος της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού.
Ο φλοιός και τα φύλλα του φράξινου χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική. Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η στρογγυλόφυλλη ποικιλία, από το φλοιό της οποίας λαμβάνεται το φαρμακευτικό μάννα, που χρησιμοποιείται σαν καθαρτικό.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...