ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Φραγκάρια φύλλα ( Fragariae folia conc ) ( Strawberry leaves cut )


Φραγκάρια φύλλα ( Fragariae folia conc ) ( Strawberry leaves cut )

fragariaΗ Φραγκάρια ή Φραουλιά ή Χαμαικερασέα (Fragaria spp.), είναι πολυετές φυτό της οικογένειας των Ροδιδών που ευδοκιμεί στο βόρειο ημισφαίριο και σε εύκρατα κλίματα κυρίως. Θεωρείται ένα από τα παλαιότερα φαρμακευτικά φυτά, με χρήσεις σε πολλές πολύτιμες ασθένειες και παθήσεις. Η φραουλιά αριθμεί πάνω από 20 είδη, ενώ το είδος ananassa αναπτύχθηκε για καλύτερη συγκομιδή και κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών. Η λατινική ονομασία Fragaria προέρχεται από την λέξη fragare = ευωσμία, μάλλον λόγω της ωραίας μυρωδιάς των καρπών της.
Τα φύλλα της φραουλιάς, είναι διουρητικά και αποτοξινωτικά, ιδανικά για ουρολοιμώξεις, νεφρολιθιάσεις, κυστίτιδες, βλεννόρροια, αρθριτικά και ρευματισμούς. Επίσης έχουν αντισηπτική και στυπτική ιδιότητα και ανακουφίζουν από πονόδοντο και άφθες, από διάρροιες, δυσεντερίες και άλλες γαστρεντερικές παθήσεις όπου παρατηρείται συσσώρευση υγρών.  Είναι επίσης ηπαταγωγό και χολαγωγό φυτό και χρησιμοποιούνταν από παλιά για παθήσεις όπως ο ίκτερος και η ηπατίτιδα. Έχουν επίσης ορεκτικές και τονωτικές, για την κυκλοφορία του αίματος, ιδιότητες και είναι ιδανικά στη χρήση τους σε αναιμίες και υπόταση. Είναι αιμοστατικά, βοηθώντας σε αιμορραγίες (μητρορραγίες, γαστρορραγίες, αιμορραγίες του εντέρου κλπ.) ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συμπλήρωμα βιταμίνης C, μια ιδιότητα πολύτιμη σε καταστάσεις βαριάς αβιταμίνωσης (σκορβούτο). Το βάμμα από τα φύλλα είναι ιδανικό για την ουλίτιδα.
Εξωτερικά, λόγω της αντισηπτικής δράσης τους, η σκόνη από αποξηραμένα φύλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με ελαιόλαδο για ανοιχτές και μολυσμένες πληγές. Αφέψημα από τα φύλλα βοηθά στις χιονίστρες, τα εγκαύματα, μελανιές, ανακουφίζει από αρθρίτιδα.
Τα φύλλα και η ρίζα της φραουλιάς, χρησιμοποιούνται κυρίως ως αφέψημα (1 χούφτα βοτάνου για κάθε 2 φλιτζάνια νερό).
Η εταιρεία Tettix A.E.B.E., προμηθεύει τη αγορά με τα πολύτιμα φύλλα Φραγκάριας, σε άριστη ποιότητα και αποξηραμένη μορφή, κατόπιν αυστηρά φυσικής επεξεργασίας για την κάλυψη της ευρείας χρήσης της στη βοτανολογία.


Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...