ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Ύσσωπος φυτό ( Hyssopii herba conc ) ( Hyssop herb cut )


Ύσσωπος φυτό ( Hyssopii herba conc ) ( Hyssop herb cut )

Το όνομά του είναι Ελληνικό. Στα Εβραϊκά, η λέξη ezob σημαίνει ιερό βότανο.
Ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης εκτιμούσαν τις φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού και το συνιστούσαν για παθήσεις του αναπνευστικού, όπως ακριβώς χρησιμοποιείται και σήμερα.
Είναι πολυετής θάμνος, που διατηρεί συνήθως τα φύλλα του. Μπορεί να φθάσει τα 90 εκ. ύψος. Η βάση των βλαστών του είναι ξυλώδης και τα φύλλα του μικρά και μακρόστενα.Τα άνθη του βγαίνουν το καλοκαίρι πολλά μαζί σε ταξιανθίες, έχουν μπλέ χρώμα και προσελκύουν πολύ τις μέλισσες. Υπάρχουν και ποικιλίες με ρόδινα ή λευκά άνθη.
Ο Ύσσωπος έχει αποχρεμπτικές, εφιδρωτικές, αντικαταρροϊκές και αντιβακτηριδιακές  ιδιότητες. Τα φύλλα και τα  άνθη του χρησιμοποιούνται νωπά ή αποξηραμένα. Εγχύματα χρησιμοποιούνται για τον βήχα, κρυολογήματα και τις παθήσεις του στήθους.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...