ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Υοσκύαμος φύλλα ( Hyoscuamii niger folia conc ) ( Hyoscyamus leaves cut )


Υοσκύαμος φύλλα ( Hyoscuamii niger folia conc ) ( Hyoscyamus leaves cut )

yoskyamosΥοσκύαμος (Hyoscyamus niger) Φυτό κοινό σε πολλά μέρη της Ελλάδος, γνωστό με τις τοπικές ονομασίες δαιμοναριά, γέρος, γερούλι, μηλόχορτο, λυκύαμος, στρουμπάρα. Η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις ύος (=μαύρος) και κύαμος. Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές στον Διοσκουρίδη και τον Πλίνιο.
Ετήσιο ή διετές, κατ’ εξοχήν φαρμακευτικό και ιδιαίτερα δηλητηριώδες. Οι ιδιότητές του αυτές οφείλονται στην υοσκυαμίνη, μία αλκαλοειδή ουσία που περιέχει.
Το ύψος του φυτού φθάνει τα 0,80 μ. Έχει βλαστό όρθιο, ισχυρό και φύλλα ωοειδή, λοβωτά. Τα άνθη του είναι μελανοϊώδη και εμφανίζονται το καλοκαίρι, διατηρούμενα και το φθινόπωρο.
Από άποψη θεραπευτική χαρακτηρίζεται από ιδιότητες καταπραϋντικές, αντισπασμωδικές, αντινευραλγικές. Χρησιμοποιούνται τα φύλλα, που συλλέγονται την άνοιξη, πριν ανθήσει το φυτό, καθώς και οι σπόροι.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...