ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Τριφύλλι κόκκινο άνθη ( Trifolii rubr flores tot ) ( Red Clover flowers whole )


Τριφύλλι κόκκινο άνθη ( Trifolii rubr flores tot ) ( Red Clover flowers whole )

Τριφύλλι (Trifolium pratense) Το κόκκινο τριφύλλι αποτελούσε από τους αρχαίους χρόνους συνηθισμένη ζωοτροφή, και το καλλιεργούσαν γι’ αυτό το σκοπό. Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες δεν ήταν γνωστές, έως ότου οι άποικοι το εισήγαγαν στην Αμερική, όπου οι ιθαγενείς το χρησιμοποίησαν για τη θεραπεία καρκινικών όγκων και χρόνιων παθήσεων του δέρματος. Βοηθά στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό και θεωρείται καθαριστικό του οργανισμού. Είναι διετές ή τριετές φυτό, που φτάνει τα 60 εκατοστά ύψος. Τα φύλλα έχουν τρία φυλλάρια και το χρώμα των ανθέων κυμαίνεται από ρόδινο-πορφυρό έως λευκό. Βρίσκεται σε άγρια κατάσταση σε υγρά λιβάδια, αλλά καλλιεργείται και ως ζωοτροφή. Στη βοτανοθεραπευτική χρησιμοποιούνται οι ανθοκορφές του. Τα άνθη του κόκκινου τριφυλλιού λαμβάνονται εσωτερικά, για την αντιμετώπιση παθήσεων του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Εξωτερικά εφαρμόζονται σε πληγές, ερεθισμούς και εγκαύματα. Με το έκχυμά του αντιμετωπίζονταν παλαιότερα οι βρογχίτιδες. Λέγεται ότι έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί το επίπεδο των σακχάρων του αίματος.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...