ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Τίλλιο άνθη έξτρα ( Tiliae flores ) ( Lime tree flowers )


Τίλλιο άνθη έξτρα ( Tiliae flores ) ( Lime tree flowers )

tilioΤίλιο (Tilia platyphyllos) Μεγάλο δέντρο, ύψους μέχρι 40 μέτρων, κοινό στα δάση της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Κέρκυρας και της Εύβοιας. Είναι γνωστό και σαν φιλύρα, τίλια, φιλουριά και άλλα. Έχει φύλλα δισκοειδή, καρδιοειδή και πριονωτά. Τα άνθη του είναι μελιτογόνα και φαρμακευτικά και εμφανίζονται στα μέσα του καλοκαιριού.
Σαν δέντρο καλλωπιστικό χρησιμοποιείται κυρίως για την κατάρτιση δεντροστοιχιών.
Τα άνθη και τα φύλλα του έχουν διουρητικές, αντισπασμωδικές, αποχρεμπτικές, μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, χρησιμοποιούνται δε ευρύτατα στη φαρμακοποιΐα.
Το τίλιο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες (ηρεμιστικό, διουρητικό, ήπιο στυπτικό) και θεωρείται ότι προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρωση και την υπέρταση. Το βότανο αυτό ενδείκνυται για όσους έχουν υψηλή πίεση και παράλληλα είναι νευρικοί, με αποτέλεσμα η πίεσή τους να ανεβαίνει όταν εκνευρίζονται. Το τίλιο έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και να επουλώνει τα τοιχώματά τους. Τα άνθη και τα φύλλα του δέντρου  περιέχουν μαλακτικές ουσίες, πτητικά έλαια πλούσια σε φαρνεζόλη, διάφορα γλουκονικά, σάκχαρα, στυπτικά και  βιταμίνες.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...