ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Τζίν σένγκ ρίζωμα κόκκινο ( Ginseng radic rubra ) ( Ginseng root red )


Τζίν σένγκ ρίζωμα κόκκινο ( Ginseng radic rubra ) ( Ginseng root red )

ginsengΤζίνσενκ (Panax ginseng) Εδώ και χιλιάδες χρόνια, αυτό το τονωτικό βότανο θεωρείται <<ζωτική ουσία>> στην κινέζικη βοτανοθεραπευτική. Ήταν τόσο μεγάλη η αξία του, ώστε οι αυτοκράτορες το εμπορεύονταν μονοπωλιακά, ενώ ακόμα και οι πόλεμοι προκλήθηκαν για το δικαίωμα της συλλογής του.
Στην Ευρώπη ήρθε τον 9ο αιώνα. Για εκατοντάδες χρόνια δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης, ωσότου, το 1950, έγκυρες επιστημονικές μελέτες προσδιόρισαν την <<κανονιστική>> δράση του σε διάφορες λειτουργίες του σώματος.
Το όνομα του είδους, panax, προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις παν και άκος (ησυχία, θεραπεία). Η πανάκεια δήλωνε το φάρμακο που πιστευόταν  ότι θεράπευε κάθε πάθηση, σωματική ή ηθική. Το κινέζικο όνομα του φυτού, απ’ όπου προέρχεται το όνομα του είδους, ginseng, σημαίνει ανθρώπινη ρίζα. Διάφορα είδη του καλλιεργούνται στην Ασία, στην Ιαπωνία, στη Ρωσία, στις ΗΠΑ και στη Βρετανία. Είναι πολυετές φυτό και φτάνει σε ύψος τα 80 εκατοστά. Έχει συνήθως διχαλωτή ρίζα, όρθιους βλαστούς, με σαρκώδεις φολίδες στη βάση και παλαμοσχιδή, σύνθετα φύλλα, που αποτελούνται από οδοντωτά φυλλάρια. Τα άνθη του είναι πρασινοκίτρινα και ακολουθούνται από τους καρπούς, που είναι κόκκινες ράγες. Το τζίνσενγκ διεγείρει το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει και ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών, αυξάνει τη ζωτικότητα και τη δύναμη, μειώνει το σάκχαρο του αίματος και τη χοληστερόλη. Έχει αποδειχθεί ότι η συνδυασμένη δράση των συστατικών του έχει γενικό τονωτικό αποτέλεσμα σε ολόκληρο το σώμα.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...