ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Σύμφυτο ρίζα ( Consolidae radix conc ) ( Comfrey root cut )


Σύμφυτο ρίζα ( Consolidae radix conc ) ( Comfrey root cut )

sumfitoΣύμφυτο (Symphytum officinale) Το σύμφυτο ήταν γνωστό από το Μεσαίωνα, χρησιμοποιούταν με τη μορφή καταπλάσματος για την ανακούφιση και την θεραπεία καταγμάτων και μωλώπων. Οι βοτανολόγοι το συνιστούσαν επίσης και για εσωτερικά τραύματα.
Στις αρχές του αιώνα μας αποκαλύφθηκε ότι περιέχει αλλαντοΐνη, έναν παράγοντα πολλαπλασιασμού των κυττάρων, που βοηθά στην αποκατάσταση τραυμάτων των ιστών (στους ιστούς, ας σημειωθεί, περιλαμβάνονται και τα κόκαλα ).
Είναι ζωηρό, πολυετές φυτό, με χοντρές ρίζες. Φτάνει τα 1,2 μέτρα ύψος και έχει λογχοειδή, τριχωτά φύλλα. Το χρώμα των σωληνοειδών λουλουδιών του, που εμφανίζονται το καλοκαίρι κρεμασμένα σε ταξιανθίες, ποικίλλει: από ρόδινα-πορφυρά μέχρι βιολετιά. Τα φύλλα του έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και προσφέρονται για τη χλωρή λίπανση του κήπου.
Το σύμφυτο ευδοκιμεί σε λιβάδια με υγρασία, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ασία.
Χρησιμοποιούνται τα φρέσκα φύλλα του, ως κατάπλασμα, σε κομπρέσες και αλοιφές, για μώλωπες, κιρσούς, ερεθισμένους μυς και τένοντες. Η εξωτερική χρήση του φυτού είναι ασφαλής, αλλά η εσωτερική δεν συνίσταται.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...