ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Ριζάρι ρίζα ( Rubia tinctorum ) ( Madder root )


Ριζάρι ρίζα ( Rubia tinctorum ) ( Madder root )

Το Ριζάρι, Ρουβία η Βαφική (Rubia tinctorum) madder root  στην αγγλική γλώσσα, είναι φυτό γνωστό για τις βαφικές του ιδιότητες από τα αρχαία χρόνια. Υφάσματα βαμμένα με την χρωστική που παράγει το φυτό έχουν ανευρεθεί σε τάφους στην Αίγυπτο  και στην Κόρινθο.
Εξ΄άλλου, πριν ακόμη ανακαλυφθούν οι συνθετικές βαφές, πολλές περιοχές στήριζαν την οικονομία τους στην βαφή υφασμάτων με χρώμα που έπαιρναν από την ρίζα του φυτού.
Το ριζάρι, χάρις στις ουσίες, αλιζαρίνη και πουρπουρίνη που περιέχει, δίνει φυσικό  πορτοκαλί έως κόκκινο σκούρο χρώμα.
Το φυτό είναι γνωστό για τις ιδιότητές του και σε μερικές περιοχές της Ελλάδας.
Τελευταία, με την συνεχή αναζήτηση για πιο αγνά φυσικά προϊόντα να γίνεται πιο επιτακτική, το φυτό έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο. Xρησιμοποιείται το Πάσχα για την βαφή των αυγών.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...