ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Πιλόκαρπος ( Τζαμποράντι ) φύλλα ( Jaborandi folia conc ) ( Jaborandi leaves cut )


Πιλόκαρπος ( Τζαμποράντι ) φύλλα ( Jaborandi folia conc ) ( Jaborandi leaves cut )

Πιλόκαρπος (Τζαμποράντι) (Jaborandi) Θάμνος ιθαγενής της τροπικής Αμερικής, ύψους μέχρι 5 μέτρων. Έχει φύλλα σύνθετα και άνθη φερόμενα πολλά μαζί κατά σταφυλές.
Καλλιεργείται σε πολλά μέρη σαν θάμνος καλλωπιστικός. Η ονομασία προέρχεται από τη λέξη πίλος, που σημαίνει καπέλο, σφαίρα, ίσως λόγω της σφαιρικής μορφής των ανθοφόρων οφθαλμών. Το όνομα Pennatifolius, από το penna, που σημαίνει κοντυλοφόρος, λόγω της μορφής των φύλλων του. Από αρχαιοτάτης εποχής, είναι γνωστό και ως ζαμποράντι, στη Βραζιλία δε το χρησιμοποιούσαν ως αντίδοτο κατά των δηλητηρίων. Ο Libon το έφερε στην Ευρώπη το 1847 από το Σαν Πάολο. Τα φύλλα περιέχουν μια αλκαλοειδή ουσία, την πιλοκαρπίνη, που θεωρείται πολύτιμο φάρμακο κατά της αλωπεκίας.
Λόγω όμως της τοξικότητά της, η χρήση επιτρέπεται μόνο κατόπιν ιατρικής οδηγίας.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...