ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Παπαρούνας άνθη ( Rhoeados flores tot ) ( Red Poppy flowers whole )


Παπαρούνας άνθη ( Rhoeados flores tot ) ( Red Poppy flowers whole )

Παπαρούνας (Rhoeados) Ετήσιο φυτό, ιθαγενές της Ευρώπης, της Ασίας και της Βορείου Αμερικής. Στην Ελλάδα το συναντάμε σχεδόν παντού, με διάφορες τοπικές ονομασίες, όπως π.χ. κουτσουνάδα, πετεινός, τσάκρα, κοκκινάδα κ.α.
Οι αρχαίοι γνώριζαν το φυτό ως Μήκων ροιάς ή Μήκων αγρία. Η ονομασία ροιάς, κατά τον Διοσκουρίδη, προέρχεται από το ρήμα ρέω. Το ίδιο πιστεύει και ο Χ. Lauderer, απ’ ό,τι φαίνεται στο βιβλίο <<Pharm Graeca>>. Ο Fluckiger θεωρεί ότι η ονομασία προέρχεται από ελληνική ρίζα και έχει σχέση με το κόκκινο χρώμα. Τις φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού, εκτός από τους Έλληνες, γνώριζαν και οι Ρωμαίοι. Ο Πλίνιος το περιγράφει ως Papaver erraticum.
Ο βλαστός είναι τριχωτός, πολύκλαδος και φθάνει σε ύψος τα 0,20-0,60 μ. Τα φύλλα είναι πτεροσχιδή και οδοντωτά. Τα άνθη του είναι μεγάλα σε μέγεθος και με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων (κόκκινα, ιώδη, λευκά και κίτρινα) και εμφανίζονται κατά τα μέσα της ανοίξεως ή τα μέσα του καλοκαιριού.
Είναι φυτό διακοσμητικό και φαρμακευτικό. Όλα τα μέρη του περιέχουν μια αλκαλοειδή ουσία, τη ροιαδίνη.
Τα άνθη, τα φύλλα και οι καρποί της παπαρούνας, χρησιμοποιούνται σαν αντιβηχικά, μαλακτικά κ.α.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...