ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Παπάγιας αποξηραμένα φύλλα σκόνη ( Carica papaya foia pulv ) ( Papaya leaves powdered )


Παπάγιας αποξηραμένα φύλλα σκόνη ( Carica papaya foia pulv ) ( Papaya leaves powdered )

Παπάγιας (Carica papaya) Αειθαλές δένδρο της τροπικής Αμερικής, φοινικόμορφο. Φθάνει σε ύψος τα 9 περίπου μέτρα. Ο κορμός του είναι σαρκώδης, ο φλοιός μαλακός και τα φύλλα μεγάλα, μακρύμισχα, σχήματος παλάμης. Τα άνθη του είναι χοανοειδή και φέρονται στις μασχάλες των φύλλων. Καρπός σφαιρικός ή κυλινδρικός, πεπονόμορφος (γι’ αυτό η παπάγια ονομάζεται και πεπονόδεντρο). Το πεπονόδεντρο συναντάται στην Ευρώπη για πρώτη φορά στον κήπο του Ναπολιτάνου ιατρού Marius Schipanus, το 1651. Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες πρωτοαναφέρονται από τον Martius καθώς και από τον Peckolat, το 1868.
Στις εύκρατες χώρες καλλιεργείται σαν καλλωπιστικό δέντρο για το φύλλωμά του, ενώ στις τροπικές και υποτροπικές για τον εδώδιμο καρπό του και για τα φύλλα του, που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική.
Ο γαλακτώδης χυμός του δέντρου, που είναι άφθονος στον καρπό, περιέχει την παπαΐνη, μια ουσία που βρίσκει ευρεία εφαρμογή στη φαρμακευτική.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...