ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Χρυσάνθεμο άνθη ( Chrysanthemii flores tot ) ( Fever few flower whole )


Χρυσάνθεμο άνθη ( Chrysanthemii flores tot ) ( Fever few flower whole )

Το Χρυσάνθεμο ή Παρθένιο ή Παρθενούλι (Tanacetum parthenium, Chrysanthemum parthenium, Pyrethrum parthenium) είναι πολυετής θάμνος της οικογένειας των Αστεροειδών (Asteraceae). Οπτικά μοιάζει με μεγεθυμένο χαμομήλι, με το οποίο πολλές ιδιότητές του και ταυτίζονται.  Ευδοκιμεί στη Βαλκανική χερσόνησο, τον Καύκασο, την Ασία και καλλιεργείται πλέον συστηματικά στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Μεσόγειο και την Χιλή.
Το χρυσάνθεμο χρησιμοποιήθηκε ως φαρμακευτικό φυτό (medicinal plant) από πάρα πολύ νωρίς, με το Διοσκουρίδη και το Γαληνό να το συστήνουν πρωτίστως για τις διαταραχές και τους πόνους της εμμήνου ρύσεως και της γέννας. Μόλις το 17ο αιώνα επισημάνθηκε και η αναλγητική ιδιότητα του φυτού, πρωτίστως κατά των πονοκεφάλων και των ημικρανιών, όπου το χρυσάνθεμο φαίνεται να έχει ιδιαίτερα αποτελεσματική επίδραση. Χρησιμοποιείται επίσης παραδοσιακά για την αρθρίτιδα (εξωτερική χρήση), τη δυσπεψία, το κρυολόγημα (θωρακικό αποχρεμπτικό και αποσυμφορητικό), τις ελμινθιάνσεις. Σε in vitro έρευνες βρέθηκαν και αντικαρκινικές επιδράσεις ωστόσο in vivo μελέτες είναι απαραίτητες για την επιβεβαίωση της ιδιότητας αυτής. Είναι επίσης τονωτικό, αγγειοδιασταλτικό, τονωτικό και αντιφλεγμονώδες – κατάλληλο για χρήση σε τσιμπήματα εντόμων (σε μορφή βάμματος).
Ως αφέψημα το χρυσάνθεμο παρασκευάζεται σε αναλογία 1 κ σ. για κάθε φλιτζάνι νερό.  
Η εταιρεία μας, προμηθεύει την αγορά με το βότανο Chrysanthemum parthenium, σε άριστη ποιότητα και σε χύμα ή συσκευασμένη μορφή, μετά από αυστηρά παραδοσιακή επεξεργασία (συλλογή – ξήρανση – συσκευασία – εμπορεία), για κάθε ανάγκη του εμπορείου.Σημείωση:
Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...