ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Ντιτζιτάλις φύλλα ( Digitalis purpurea folia conc ) ( Common Foxglove leaves cut )


Ντιτζιτάλις φύλλα ( Digitalis purpurea folia conc ) ( Common Foxglove leaves cut )

digitalisΝτιτζιτάλις (Digitalis purpurea) Εξωτικό είδος, ιθαγενές της Κεντρικής Ευρώπης, της Ασίας και της Βορείου Αμερικής, γνωστό για τις πολύτιμες καλλωπιστικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Το φυτό δεν υπάρχει στα κείμενα των αρχαίων συγγραφέων, γιατί, κατά τους Sibthorp και Fraas, ο ελλέβορος ο λευκός του Διοσκουρίδη αφορά στο είδος D. Ferruginea.
Η  φαρμακευτική του χρήση στην Κεντρική Ευρώπη αναφέρεται από τον 13ο αιώνα.
Διετές ή πολυετές, ύψους 1,5 μ., με λεπτές μαλακές τρίχες. Τα φύλλα του είναι μακρυά, ωοειδή, οδοντωτά ή πριονωτά. Τα άνθη του είναι μεγάλα κόκκινα, φέρονται στην άκρη του βλαστού και εμφανίζονται στο τέλος της ανοίξεως ή στις αρχές του καλοκαιριού και διαρκούν όλο το καλοκαίρι.
Είναι φυτό δηλητηριώδες, λόγω της ντιζιταλίνης που περιέχει, μιας ουσίας πολύ τοξικής αλλά και φαρμακευτικής, με καρδιοτονωτικές και νευροτονωτικές ιδιότητες.
Η φαρμακοποιΐα χρησιμοποιεί τα φύλλα του φυτού για την παρασκευή διαφόρων σκευασμάτων. Η συλλογή τους γίνεται κατά το δεύτερο έτος της ζωής του φυτού, αμέσως πριν από την άνθηση.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Μήν ξεχάσετε να εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία και προσφορές για τα προϊόντα μας "...