ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:   Αρχική σελίδα > ΠΡΟΪΟΝΤΑ > Φαρμακευτικά φυτά - Βότανα ( Medicinal plants ) > Μυρτιά φλοιός ( Myrtus communis cortex conc ) ( Myrtle bark cut )


Μυρτιά φλοιός ( Myrtus communis cortex conc ) ( Myrtle bark cut )

Μυρτιά (Myrtus communis) Αειθαλής θάμνος ή δέντρο των παραμεσογείων χωρών. Θα το συναντήσουμε σε πολλές τοποθεσίες της Ελλάδος, με τα ονόματα μυρσίνη, σμυρτιά, μυρθιά, μερσινιά, σμερτιά. Γνωστή από την αρχαιότητα ως Μύρτος, Μυρσίν, Μυρτίνη ή Μύρρινος, κατά τον Θεόφραστο. Ο Διοσκουρίδης και ο Αθηναίος περιγράφουν το φυτό, αναφέροντας σ’ αυτό πολλές παραλλαγές. Στις φαρμακευτικές ιδιότητες των καρπών του φυτού αναφέρεται ο Διοσκουρίδης. Κατά την μυθολογία, ο θάμνος ήταν αφιερωμένος στη θεά Αφροδίτη και ήταν σύμβολο της Παρθενίας. Τα φύλλα του είναι αντίθετα, αρωματικά και τα άνθη του λευκά, μονήρη ή κατά δέσμες. Ο καρπός συνήθως μελανός, αρωματικός και υπόστυφος.
Φυτό διακοσμητικό και πολύτιμο για την ξυλεία του. Ο καρπός και τα φύλλα του περιέχουν αιθέριο έλαιο (μυρτέλαιο), που βρίσκει εφαρμογή στην αρωματοποιΐα κυρίως, αλλά και στη φαρμακευτική σαν φάρμακο στυπτικό, κατά της ουλίτιδας και των δερματικών παθήσεων. Τα φύλλα συλλέγονταν οποιαδήποτε εποχή του έτους.

Σημείωση: Η ως άνω παρουσίαση του φυτού, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη πριν από την χρήση του φυτού.
Εκτύπωση

" Η εταιρεία μας απευθύνεται κυρίως στο χονδρεμπόριο, στούς συσκευαστές, στους μεταποιητές, στην βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς στα καταστήματα λιανικής σε όλη την Ελλάδα "...